SP1A/SP2A: Första delen: Situationen i klassen

Rykten cirkulerar i Helsingborg men framför allt runt om i Skolstaden där SP2A placeras i ett särskillt fack även känt som "The Dark Side". Anledningen till att vår stämplade klass fått detta smeknamn kan till viss del bero på att majoriteten utav eleverna vandrar omkring med hår svartare än brunnarna i Bagdads djupaste gränder.

För att inte tala om de 25 centimeter i diameter-tjocka polisongerna vissa elever i klassen stoltserar med och mustachkampen som huserar mellan denne Saman och Mahmoud. Jag vill absolut inte stämpla SP2A som en orakad och skäggig klass men man kan naturligtvis inte bortse från det faktum att killarnas vårdslösa hygien smittar av sig på resterande elever.

Naturligtvis har vi inte fått smeknamnet på grund av diverse skägg eller dylikt. Vi syftar på situationen i klassen, den är out¨härdlig om du frågar lärarna eller rektorerna.. eller de utsatta i klassen.

Men vi har som klass vant oss vid denna miljö och när annat folk ser på klassituationen märker dem direkt att något är fel när man ser Mahmoud klättra på fönsterkarmen, Abbas klia skrevet, Haliti klottra Kosovos självständighetsförklaring på whiteboard tavlan, Saman raka sig framför spegeln, Johan jonglera med femkronor, Kut dela upp ögonbrynen i särskilda fack så inte eventuella skogsbränder uppstår och Mateo som finslipar metallkäften.

Det enda som kan ses jobbigt i klassen är kanske när Mahmouds avdankade hönor hemma i Bagdad värpt ägg och Mahmoud ätit dem till frukost för att han sedan ska komma till skolan med gasfaktor 10 på gång. Eller när Besart agerar legosoldat och börjar hiva metallpennor tvärs genom klassrummet, för att inte tala om Nicholas påhitt när han drar största lögnen sedan MacGyvers era.

Återkommer med del 2 gott folk!


RSS 2.0