Ljusjobbet - den dolda sanningen

Vem skriver jag detta inlägg till nu? Ja, det kan man fråga sig faktiskt.. Kan börja med att detta inlägget går ut till alla er som kommit hem ifrån denna kalla vinterdag med sönderfrusna tår, för er som känt er jävligt rånade när ni fått punga ut med halva pengabunten ni tjänat hela dagen och slutligen går detta inlägg ut till er som skräddarsytt er väg till helvetet efter att ha ljugit en HEL dag NON-STOP och då syftar jag naturligtvis på den så omtalade Ljusjobbslögnen (kommer senare)




Tekniskt sett så går du upp 5 på morgonen för att agera jude med kedjor runt halsen och Hitler hack-i-häl för att sälja ljus och visa sin nykåta morsa att man kan tjäna pengar på egen hand. Men det är inte så att du åker själv och tjänar pengar.. Neej du ska lufta pungsäcken i en grå minibuss i cirka 3 timmar med en massa desperata fjortisar som kommer med Aftonbladet-skämt och för att inte sticka ut från mängden i negativt syfte så fejkskrattar du lite då och då fast du i själva verket tänker på hur jävla gott den där kalla kebaben satt igår.

Sedan är det bestämt sen innan att ni ska åka till Bjärred eller dylikt för att jaga hummrar eller annan exklusiv maträtt. Nej gott folk, inte fan ska vi jaga hummrar.. Vi ska sälja ljus och strumpor också för den delen! Jaa, glöm inte dem tunna jävla sockorna, så jävla viktiga är dem! Kände ni ironin? Strumpjävlar.
I Bjärred knackar ni bara dörr på 5-vånings-hus, inga bottenvånings villor här inte.. Här vankas det allt ifrån Brad Pitt-våningar till 50 cent-slott för att inte gå in på Abu Dhabi-pyramider osv.

Men det är inte själva bilresan som är den jobbiga, inte knacka-dörr delen heller.. Jag är mer inne på hålla-flak-delen för i helvete! Det jävla flaket kan gå en mänsklig varelse (Kut och Gustav får ursäkta) så mycket på nerverna så att detta tangentbordet inte kan beskriva antalet nervirritationer (?) jag fått uppleva bärandes på det där jävla flaket, innehållandes minst 12 ljus som väger sammanlagt 10 kilo typ, en hög full med strumpor och skit, sen själva flaket också.. ATt hålla det i några minuter är inte någon större bedrift, men att agera Magnus Samuelsson och bära skiten i 9 timmar är helt enkelt för mycket.




Sen är sista timmen innan man ska hem oftast den jobbigaste.. Man känner så stor hemlängtan så det finns inte! Man vill bara hem och sätta på Canal Plus (förhoppningsvis har klockan passerat midnatt) och höja volymen åt helvete så man inte hör morsans stön när farsan agerar pornstar i sängkammaren.
Innan man då tar minibussen hem så skall man likt förbannat stöta på en jobbig tantajävel som alltid ändrar sig efter man har höjt tonfallet en aning, en konversation ser någorlunda ut på det här sättet:

Du (svennar:självfallet med en brutal skånska, flyktingar: försöker åtminstone):
- Ja hej! Mitt namn stavas Denis, med två-N.. Viktigt! För jag är ju liksom.... "Svensk!" (<Visar upp ett Happy-Face>, men innerst inne är jag ju en kebabsugen svartskalle som bara väntar på att få sätta tänderna i närmsta vitlöksfalafel) och jag kommer från en skola i närheten som, för att vara exakt ligger 3 kvarter härifrån.. Vi har på följande sätt (pekar på ljus-korgen) tänkt tjäna ihop pengar för att kommande lov åka på en klassresa till Auschwitz för att bevittna denna historiska händelse och dess ruiner.

Kunden (oftast en avdankad tant på minst 80 bast):
Jag är tyvärr inte intresserad, jag har gott om både ljus och strumpor och allt vad du har i denn korgen, tyvärr!

Så precis när tantsubban ska stänga igen dörren är det dags att visa varför du köpte converseskor 3 storlekar större dagen innan, du sätter in foten emellan för att på så sätt slänga in en inövad replik:

Du:
- Inte vill du väl att dina IKEA-ljus ska slockna efter fem minuter som dem gör, när det blir strömavbrott mitt i vintern?

Då öppnar hon dörren sakta men säkert och ett brett leende sprider sig på det där jävla gropiga, rynkiga ansiktet:

Du vill väl hellre att dessa doftljusen ska sprida värme och kärlek i ditt hem?

Tanten känner att hon inte fått någon kärlek och värme i sitt hem på snart 35 år sedan hennes jycke dött så hon köper hela flaket och du går hem 900-1000 kronor rikare, och lägg då märke till att detta bara var ett hus.


Kommentarer
Postat av: Anonym

haha så sant XD

2009-11-07 @ 18:15:58
Postat av: Anonym

HAHHAHA, jag trillade av stolen. OCh vid denna tiden också. U are killlin me softly. SÅ jävla bra! HAHAHAHa

2009-11-14 @ 01:37:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0